Kaapverdië
Kaapverdië
cultuur kaapverdie
Het verhaal van Kaapverdië

Cultuur van Kaapverdië

Cultuur van Kaapverdië

Genetisch gezien zijn Kaapverdianen het meest gemixte volk ter wereld. De Kaapverdische cultuur is namelijk een mix van Afrikaanse en Portugese cultuur. In 1462 kwamen Portugese ontdekkingsreizigers onderweg naar Brazilië deze archipel tegen. Vandaar de overeenkomsten tussen Kaapverdië en Brazilië

Op bezoek bij de Rabelados

Het verhaal van Kaapverdië is een verhaal van verzet.  Kaapverdië is nu ruim 40 jaar onafhankelijk maar heeft daar een bloedige oorlog voor moeten vechten tegen Portugal, die de voormalige kolonie graag in haar macht hield. Inmiddels is Kaapverdië een van de meest democratische landen van Afrika. 

Carnaval in Kaapverdië 

Eén keer per jaar vieren ze in Kaapverdië uitbundig carnaval. Voor die tijd zijn de Mandinga optochten in volle gang. Tijdens de Mandinga optochten in Kaapverdië is het de bedoeling dat je de wilde kant van jezelf laat zien. Deze optochten beginnen al in januari en duren tot en met carnaval. 

Muziek in Kaapverdië 

Wist je dat Kaapverdië veel bekende muzikanten heeft? Muziek is een belangrijk aspect van de cultuur van Kaapverdie. Op elk eiland zijn er verschillende cafés met live muziek. Als tijdens je reis naar Mindelo gaat, raden wij je aan om naar Casa da Morna te gaan. Hier geniet je van de authentieke Kaapverdische sfeer, bekende en minder bekende artiesten. 

 

Download de Kaapverdië eilandengids

Download
Terug naar alle reisartikelen